Sint Lambertusbasiliek opent zondag de Heilige Deur

Dinsdag, 8 december 2015, heeft Paus Franciscus de Heilig Deur in het Vaticaan geopend in het bijzijn van duizenden Pelgrims. Dit Heilige Jaar heeft te maken met de Tweede Concilie, inmiddels alweer 50 jaar geleden, die duurde van 11 oktober 1962 – 8 december 1965 in het Vaticaan onder leiding van Paus Johannes XXIII en Paus Paulus VI. Het laatste Heilige Jaar dateert alweer van 2000, Paus Johannes Paulus II.

Zondag 13 december worden in alle bisdommen wereldwijd de Heilige Deuren geopend, zo ook in Nederland. Het Aartsbisdom Utrecht heeft drie kerken die de Heilige Deuren zullen openen. Deze zijn: Sint-Augustinuskerk in Utrecht, de Sint-Calixtusbasiliek in Groenlo en de Sint-Lambertusbasiliek te Hengelo.
Onze Sint Lambertusbasiliek staat wederom in de schijnwerpers. Wij hebben nog maar pas het 125 jaar jubileum gevierd en nu de opening van de Heilige Deur. De Sint Lambertusbasiliek staat wereldwijd een jaar in de belangstelling en vele pelgrims zullen de Basiliek en de stad Hengelo aandoen. De parochianen en de Hengeloërs mogen trots zijn op hun kerk en op hun stad. De burgervader is trots op zijn stad en de pastoor op zijn Basiliek.
Zondagmorgen zal Mgr. Woorts om 11:00 uur de Heilig Deur openen door de entreedeur te openen en dan samen met de aanwezige parochianen via de Heilige Deur de kerk te betreden. Door het zegeningen van de Heilig Deur zal de deur worden geopend.
Laten we samen met de parohianen en de Hengeloërs het Heilig Jaar van Barmhartigheid vieren.

Er is ook een kinderwoorddienst en crèche in het parochiehuis.

De Basiliek en het parochiehuis zullen voor de aanvang van de dienst zijn gesloten. De parochianen zullen zich verzamelen bij de entreedeur aan de Enschedsestraat ( Bij regen in de kerk). Hou rekening met mensen die moeilijk ter been zijn en met zwangere vrouwen. Bij grote belangstelling zal de Enschedestraat tijdelijk even worden afgezet.

Na de viering wordt U allen uitgenodigd voor een kop koffie en thee in het parochiehuis.