Orgelconcert van Louis ten Vregelaar, Gijs van Schoonhoven en Groot Lambertuskoor

Op zaterdagmiddag 10 september om 17:00 uur zal Louis ten Vregelaar samen met Gijs van Schoonhoven en het Groot Lambertuskoor het orgelconcert van 2016 afsluiten. Tijdens het afsluitconcert zullen werken van Louis Verne worden uitgevoerd.
Dit jaar is het 25 jaar geleden dat Stichting Orgelconcerten uit Hengelo is opgericht met het organiseren van orgelconcerten tijdens de zomer.
Ook dit jaar zal Stichting Orgelconcerten weer een aantal orgelconcerten verzorgen op zaterdagmiddag gedurende de zomerperiode.Louis ten Vregelaar is verbonden als organist en dirigent aan onze geloofsgemeenschap Sint Lambertusbasiliek. Hij haalde bij Gijs van Schoonhoven aan het Twents Conservatorium in Enschede zijn diploma docerend musicus. Hij vervolgde zijn studie aan het Rotterdams Conservatorium, waar hij in 1998 als student van Ben van Oosten slaagde voor het examen uitvoerend musicus.Gijs van Schoonhoven
Gijs van Schoonhoven studeerde orgel, kerkmuziek en muziektheorie aan het Arnhems Stedelijk Conservatorium. Docenten waren onder meer Bert Matter en Win Kloppenburg.

Hij is stadsorganist van Enschede en was als docent orgel en kerkmuziek verbonden aan het ArtEZ-Conservatorium te Enschede. Daarnaast is Gijs kerkmusicus van het Medisch Spectrum Twente. In de loop der jaren heeft Gijs zijn medewerking verleend aan verschillende cd’s, radio- en televisieopnamen.
Verder heeft hij een levendige concertpraktijk.
Hij heeft meegewerkt aan de totstandkoming van diverse bundels met koraalvoorspelen bij het Liedboek voor de Kerken. Hij gaf workshops aan de conservatoria te Riga, Weimar, Sofia, Birmingham, Wroclaw en Łodz.
Gijs heeft zich gespecialiseerd in het improviserend begeleiden van geluidsloze films uit het begin van de 20e eeuw.

Aanvangstijd: 17:00 uur
Ingang: Sint Lambertusbasiliek
Entree: Vrije gift