Orgelconcert Louis ten Vregelaar met Johannette Zomer (sopraan) met medewerking van Voices to Heaven

Op zaterdagmiddag 29 juni om 15:00 uur zal Louis ten Vregelaar in samenwerking met Johanette Zomer (sopraan) en met het Koor Voices to Heaven het eerste concert geven uit een reeks concerten.
Dit jaar is het 28 jaar geleden dat Stichting Orgelconcerten uit Hengelo is opgericht met het organiseren van orgelconcerten tijdens de zomer.
Ook dit jaar zal Stichting Orgelconcerten weer een aantal orgelconcerten verzorgen op zaterdagmiddag gedurende de zomerperiode.

Louis ten Vregelaar
Louis ten Vregelaar is verbonden als organist en dirigent aan onze geloofsgemeenschap Sint Lambertusbasiliek. Hij haalde bij Gijs van Schoonhoven aan het Twents Conservatorium in Enschede zijn diploma docerend musicus. Hij vervolgde zijn studie aan het Rotterdams Conservatorium, waar hij in 1998 als student van Ben van Oosten slaagde voor het examen uitvoerend musicus.

Johannette Zomer
De Nederlandse sopraan Johannette Zomer begon in 1990 haar zangopleiding bij Charles van Tassel aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. In juni 1997 behaalde zij haar diploma Uitvoerend Musicus. Sindsdien ontving ze coaching van Diane Forlano (London) en Marlena Malas (New York).
Zij maakte haar operadebuut bij de Nationale Reisopera in oktober 1996 toen ze de page Tebaldo vertolkte in Guiseppe Verdi’s ‘Don Carlo’. Sindsdien stond zij meerdere malen op de operabühne in rollen als Belinda, Pamina, Euridice, Dalinda en Ilia maar ook als Mélisande en Amanda (in Ligeti’s ‘Le Grand Macabre’).

Aanvangstijd: 15:00 uur
Ingang: Sint Lambertusbasiliek
Entree: Vrije gift