Monumentendag en Nationale Orgeldag met Roden Girl Choristers

Zaterdag 14 september staat Nederland in het teken van Open Monumentendag en Nationale Orgeldag.
Sinds 2002 wordt de Nationale Orgeldag gehouden. Dit wordt elk jaar gehouden op de tweede zaterdag in september.

De Lambertusbasiliek opent ook de deuren vanaf 11:00 uur.
Van 11:00 tot en met 14:30 uur is het mogelijk om de toren tot een hoogte van 17 meter te beklimmen.
Om 12:00 uur begint de eucharistieviering.

Om 15:00 uur zal de dag worden afgesloten met een concert van het koor Roden Girl Choristers onder leiding van Sonja de Vries. Het koor wordt muzikaal ondersteund door van organist Sietze de Vries.

Roden Girl Choristers
Het meisjeskoor, de Roden Girl Choristers, bestaat sinds september 2000 en zet zich in voor het ontwikkelen van jong zangtalent. Deze dynamische groep meiden, onder leiding van artistiek leider Sonja de Vries, heeft zich inmiddels een klinkende reputatie verworven. Het doel van de Roden Girl Choristers is om referentiepunt te zijn voor meisjeskoorzang in Nederland. Het koor heeft een bezetting van 20 à 25 meisjes in de leeftijd van 8-18 jaar. Het koor is onderdeel van de Stichting Koorschool Noord Nederland.

Sonja de Vries
Sonja de Vries (1980) studeerde orgel, piano en klavecimbel aan de Universiteit van Stellenbosch. In 2002 behaalde ze de hoogste kwalificatie voor orgel (Voordraerslisensiaat) aan de Universiteit van Zuid-Afrika en in 2003 het Uitvoerend Musicus diploma (Masters) aan de Universiteit van Stellenbosch, beide cum laude. In Nederland vervolgde zij haar orgelstudie bij Theo Jellema aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen.