MARIABRUIDJES VOOR KEVELAER

Zaterdag 27 augustus 2016 vertrekken we weer met een bus vol bruidjes naar Kevelaer, om daar mee te doen aan de jaarlijkse Twentse Processie. Ieder jaar opnieuw doen er namens alle deelnemende parochies kinderen mee, en we hopen dat dat ook dit jaar weer zo zal zijn.

De kinderen gaan gezamenlijk met de bus en leren elkaar dan, via alle liedjes en spelletjes die we doen, onderweg verrassend goed kennen. Dat zorgt ervoor dat we in Kevelaer de hele dag echt een groep zijn en heel gezellig samen optrekken.

In Kevelaer lopen de bruidjes mee met de intocht, zingen enkele Marialiedjes tijdens de Eucharistieviering en is er ’s middags een korte viering speciaal voor hen. Tussendoor is er voldoende tijd om een souveniertje te kopen, gaan we samen een patatje eten en we hebben  ook een overblijfruimte waar we met eventueel slecht weer spelletjes kunnen doen.

Elk jaar opnieuw is het een ontzettend leuke en waardevolle dag. We hopen dat er ook dit jaar weer veel kinderen met ons meegaan. Uiteraard zijn ook jongens van harte welkom. Zij kunnen als misdienaar meedoen, maar ook gewoon aansluiten bij de bruidjes. De leeftijd ligt tussen 6-12 jaar.

We verwachten van de bruidjes dat ze in het wit gaan. Dit kan een jurkje zijn, maar een witte broek met een tuniekje/blouse kan ook. We hebben een aantal witte jurkjes in eigen bezit, dus lenen is ook en mogelijkheid.

De kosten bedragen; €5,- ( patat, snack, drinken) daarnaast mogen ze max. €5,-  zakgeld  meenemen voor een souveniertje.

Opgave kan tot 15 juli 2016 via onderstaande mailadressen, tevens voor vragen.

Parochie H.Geest: Nathalie Mensink – ajf.mensink@gmail.com
Parochie De Goede Herder – liedeketenvregelaar@gmail.com
Parochie HH.Jacobus en Johannes – fam.verdonschot2@home.nl

De foto is gemaakt door Wouter Borre.