Lambertusfeest was een succes

In de vroege ochtend, terwijl de meeste Hengeloërs nog in diepe rust zijn van een avondje stappen, komt United het parkeerterrein van de Lambertusbasiliek oprijden voor de televisie-uitzending deze ochtend.
Toch is zondag 17 september een speciale voor de Lambertusbasiliek want vandaag is de naamdag van de Heilige Lambertus, ons patroonheilige van de kerk. Lambertus is geboren in Maastricht638 en vermoord in Luik op 17 september 705.

In de verte komen de koorleden, acolieten, misdienaars en natuurlijk Pastoor Oortman voor de generale receptie. Om half elf kan Nederland zien en luisteren naar de eucharistie die geheel in teken staat van Heilige Lambertus. De basiliek stroomt langzaam vol door mensen uit de wijde omgeving en niet alleen uit Hengelo. Maar ook uit Oldenzaal, Enschede, Delden, enzovoort.

Je zou bijna zeggen de vonken vielen eraf in de basiliek van de muziek gezongen door Cantorij en Voices to Heaven en het koperkwartet inclusief pauken. Alles gaat in de vloeiende lijn richting het einde. De viering wordt afgesloten met Lambertuslied die iedereen uit volle borst meezingen.
Naar afloop van de viering gaat het feest verder in de grote zaal waarbij pastoor Oortman alle vrijwilligers bedankt voor hun inzet in het afgelopen jaar. Ook parochievicaris Nowara wordt in het zonnetje gezet. Na het buffet loopt het parochiehuis langzaam leeg. Iedereen gaat weer richting huis voor een nieuwe morgen.

Volgende week staat weer een druk programma op de menukaart van de Lambertusbasiliek. De Lambertuskermis, CandleNight en Kermis Mis.
Maar één ding kan gezegd worden, het Lambertusfeest is geslaagd.

Wie de uitzending heeft gemist kan via onderstaande link de Mis en het Geloofsgesprek bekijken.
Lambertusviering van zondag 17 september 2017
Geloofsgesprek van Marc Oortman