Jubileum 125 jaar Sint Lambertus

Logo 125

De steigers zijn weg, de toren staat er weer als nieuw. Inclusief kruis, met negentig meter hoogte, nog steeds de hoogste kerktoren van Twente.

De Sint Lambertusbasiliek straalt over Hengelo en met trots al 125 jaar jong. Sinds 1890 weerspiegelt de geschiedenis van Hengelo in het gebouw.
De crisisjaren met armoede en hoge werkeloosheid. Geraakt tijdens de Tweede Wereldoorlog maar de wonden zijn geheeld. De kerkelijke veranderingen in de jarig zestig. De Sint Lambertusbasiliek heeft dit allemaal doorstaan en daar mogen wij trots op zijn en wij gaan dit vieren met de thema’s: vieren, verbinden en vooral vooruitzien.
Zaterdag 12 september start de jubileumweek dat duurt tot en met zondag 12 september. Dit feest word gevierd met de hele stad.

Het programma is gevarieerd en wij beginnen op zaterdag 12 september met Open dag  waarbij iedereen onze basiliek kunnen bezichtingen en onze kerktoren kunnen beklimmen. De jubileumweek wordt afgesloten met een Lambertus-mis. Kardinaal Wim Eijk en alle nog levende oud-priesters van de Lambertus gaan voor.

Programma Lambertus