Dodenherdenking 4 mei 2018

Op vrijdag 4 mei zal Nederland weer stil blijven staan bij de gevallenden tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Bij het Vrijheidsbeeld op Damrak in Amsterdam zullen Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima een krans leggen ter nagedachtenis van de gevallenden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Ook in Hengelo blijven wij stil staan en om 20:00 uur zal in de Sint Lambertusbasiliek de jaarlijkse Dodenherdenking zijn.

Sprekers
De heer Sander Schelberg, burgemeester van Hengelo, zal een welkomstwoord uitspreken. Als gastspreker vertelt veteraan Erik Paskamp n.a.v. het thema “Geef vrijheid door” over waarom en hoe wij oorlogsslachtoffers moeten gedenken en herinneren.

Muziek
De muzikale invulling wordt verzorgd door het Twents Mandoline en Gitaar Orkest o.l.v. Leo van Rutte. Met als bijzondere solist de Iraanse bariton Arash Roozbehi. Hij zingt liederen uit de Mauthausen Cyclus, gecomponeerd door Mikis Theodorakis op gedichten van Yakovos Kambanellis. Louis ten Vregelaar (orgel) verzorgt de muziek bij binnenkomst en het Wilhelmus.

Basisschoolleerlingen van SBO de Batavier en de Paus Joannesschool en leerlingen van het voortgezet onderwijs van het Lyceum de Grundel dragen door henzelf gemaakte gedichten voor.

De bijeenkomst zal worden afgesloten met het zingen van het Wilhelmus.