Aanmelding viering in het weekend

Zaterdag 4 juli zal de eerste eucharistieviering plaatsvinden in onze Geloofsgemeenschap Sint Lambertus.
Om alles goed en correct te laten verlopen wordt van de parochianen gevraagd om zich aan te melden via het inschrijvingsformulier of indien geen computer via ons welbekende telefoonnummer.

Het aanmelden via het inschrijvingsformulier gaat als volgt:
– Ga naar agenda, boven op het titelbalk en klik deze aan.
– Zoek nu de dag op wanneer u de viering wilt bijwonen.
– Klik op het inschrijvingsformulier.
– Vul de gegevens op correcte wijze in en drukt daarna op verzenden.
– U ontvangt een kopie van het inschrijvingsformulier.

Graag het inschrijvingsformulier voor woensdag om 18:00 uur voorafgaand aan het weekend versturen zodat het secretariaat van de Sint Lambertus de gegevens kan verwerken.
U ontvangt bericht voor het bijwonen van de vieringen.

U blijft de richtlijnen van het RIVM volgen en bij twijfel van één van de symptomen meldt u zich af.

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens.

ST. LAMBERTUSBASILIEK IN DE SPOTLIGHTS

Een onderdeel van het mega project, Vernieuwing Binnenstad Hengelo, is de buitenverlichting van de St. Lambertusbasiliek. Veel bijeenkomsten van intensief overleg zijn hier aan vooraf gegaan. U moet daarbij denken aan de bouwkundig technische mogelijkheden, voorkeuren, kleuren, etc.
Met als resultaat een Basiliek die in de avonduren prachtig in de spotlights komt te staan.
Om een impressie te krijgen kunt u het volgende filmpje bekijken.
Aanschijnen glas-in-lood-ramen

Informeren plan kerk weer open.

Beste parochiaan

Wij willen ons graag voorbereiden op het in gang zetten van de kerkvieringen zodra dat weer mogelijk is. ( waarschijnlijk in juli) 

Natuurlijk zullen wij ons houden aan de regels van het RIVM. 

Wilt u op de hoogte gehouden worden over de vieringen? Mail dan uw mailadres met naam en telefoonnnumer naar lambertushengelo@gmail.com

Zo kunnen wij u informeren zodra er weer vieringen plaatsvinden.

Als u nog niet in ons ledenbestand staat of twijfelt of u erin staat? Dan kunt u dat aangeven. Wij sturen u dan een aanmeldformulier of kijken in ons systeem. 

Alvast bedankt. 

Met vriendelijke groet,

Secretariaat Lambertusbasiliek

Orgelconcert Maarten Wilmink en Rik Melissant vrijdag 29 mei a.s. via You Tube.

Komende vrijdagavond 29 mei vanaf 20.00 uur  kunnen we Maarten opnieuw zien en horen – nu met zijn bevriende studiegenoot Rik Melissant – vanuit de Lambertusbasiliek te Hengelo op het Vermeulen – Adema orgel.

Sinds begin dit jaar vormen Maarten en Rik het Orgelduo Wilmink & Melissant. Als duo zetten zij zich in voor de uitvoering van vierhandige (en – voetige) orgelmuziek, transcripties voor twee organisten en de uitvoering van (gearrangeerde) muziek voor orgel en piano.

Maarten Wilmink werd in 2001 geboren te Borne en op 13-jarige leeftijd groeide zijn interesse voor orgelmuziek. Van 2014 tot 2019 ontving Maarten orgelles van Louis ten Vregelaar. Na het behalen van zijn gymnasiumdiploma (Lyceum de Grundel in Hengelo), studeert Maarten sinds september 2019 aan het Rotterdams Conservatorium bij hoofdvakdocent orgel Ben van Oosten en bijvakdocent piano Martin Lekkerkerk. Maarten concerteert in binnen- en buitenland. In oktober 2018 won Maarten de 1ste prijs tijdens het SGO {Stichting Groningen Orgelland) -concours in de Martinikerk in Groningen.

Rik Melissant werd in 1999 geboren te Middelharnis. Hij speelde vanaf zijn 12e jaar orgel bij Paul Kieviet  (Middelharnis), bij wie Rik tot de zomer van 2018 heeft gestudeerd. Sinds 2018 studeert hij hoofdvak orgel bij Ben van Oosten en bijvak piano bij Bas de Vroome. Rik won vier eerste prijzen op o.a. internationale orgelconcoursen, waaronder het eerste Internationale Ambitus Orgelconcours (Haarlem, juni 2017) en het tweede Internationale Ambitus Orgelconcours (Rotterdam, september 2019). Sinds 2016 is Rik organist in de Rehobothkerk te Sommelsdijk.

Dit bijzondere duo-orgelconcert is te bekijken via deze link en zal dus vrijdagavond 29 mei om 20.00 uur te volgen zijn.

Het orgelprogramma ziet er als volgt uit:

Marcel Dupré (1886-1971)
Trois Préludes et Fugues (Op. 7)
I.   Prelude et Fugue (RM)

Louis Vierne (1870-1937)
Trois Improvisations (Reconstructie M. Duruflé
II.  Méditation (RM)

Symphonie III (Op. 28)
I.      Allegro Maestoso (MW)
II.    Cantil讥 (MW)
III.   Intermezzo (M

César Franck (1822-1890)
Prière (Op. 20) (RM)

Charles-Marie Widor (1844-1937)
Symphonie VI (Op. 42/2)
III.   Intermezzo (RM)
IV.   Cantabile (MW)

Olivier Messiaen (1908-1992)
La Nativité du Seigneur
IX. Dieu parmi nous (MW)

Kortom: een avond vol met Franse orgelmuziek!

Samenloop nummer 4

Gezien de situatie rondom het coronavirus in Nederland zal de Samenloop niet bezorgd worden door onze bezorgers maar kunt u de Samenloop nummer 4 digitaal bekijken.

Klikt hier om te Samenloop te kunnen bekijken en te downloaden.

Lambertusbasiliek Hengelo op zaterdagen geopend: Candle Day

Even behoefte aan rust en tot jezelf komen? De Lambertusbasiliek te Hengelo opent vanaf 9 mei op zaterdagen haar deuren. Wandel tussen 10.00 uur en 16.00 uur binnen om een kaarsje aan te steken voor iemand die je kent die het moeilijk heeft, of een persoon die je dierbaar en overleden is, of gewoon voor jezelf. De parochie De Goede Herder wil op deze manier mensen de gelegenheid geven tot bezinning. In deze tijden van noodgedwongen sociale afstand, hoopt de parochie op deze manier iedereen nabij te kunnen zijn en misschien zelfs een beetje steun te bieden.

Er zal worden geprobeerd te zorgen dat er tijdens de openstelling iemand van het pastoraal team aanwezig is en andere vrijwilligers die de bezoekers graag te woord staan en om een luisterend oor te bieden.

De Lambertusbasiliek heeft de traditie van Candlenight. Dit is een variant: Candle Day!

Uiteraard worden de richtlijnen van het RIVM in verband met het Coronavirus strikt in achtgenomen.

OECUMENISCHE VIERING VAN HOOP EN TROOST

De afgelopen weken van 18 maart tot 5 mei hebben wekelijks op woensdagavond om 19.00 uur de klokken geluid in vele plaatsen in Nederland als teken van hoop en troost voor iedereen, die te maken heeft met het coronavirus.

In aansluiting nodigen we u van harte uit voor een korte oecumenische viering met een schriftlezing, een overweging, gebed en muziek via het YouTube-kanaal en de kerkradio van onze kerken. Juist in deze onzekere tijd, waarin we verlangen elkaar te ontmoeten, zoeken we verbinding met elkaar via de sociale media en proberen zo elkaar te inspireren.

De oecumenische viering van hoop en troost is op woensdag 13 mei van 19.00 tot ongeveer 19:30 uur

Met medewerking van de pastores Corrie van Egmond (Waterstaatskerk PKN) en Hélène van den Bemt (Parochie De Goede Herder, HH. Jacobus en Johannesparochie, en de Heilige Geest parochie)

De organist is Louis ten Vregelaar en de trompettist Sebastiaan Haverkate.

U kunt met ons mee vieren via YouTube, RK Twente Zuid, als u nog niet geabonneerd bent dan op abonneren klikken (is gratis) of via kerkomroep klik  PG-Waterstaatskerk aan en u krijgt de dienst in beeld.