1641 kaarsjes in de basiliek

Precies 1641 kaarsjes  en meer dan tweeduizend bezoekers: de  openstelling van de jubilerende Lambertusbasiliek zaterdagavond tijdens de Hengelose kermis leidde tot een ongekend  grote drukte in het godshuis in het centrum van de stad.

Te midden van het lawaai  van de kermis was de kerk vier uur lang een oase van stilte en rust.  Jongeren van de geloofsgemeenschap organiseerden er een Candlenight in het kader van het 125-bestaan van het kerkgebouw waarvan het jaarlijkse patroonsfeest op 17 september traditioneel  nauw verbonden is met de Hengelose kermis.

Van acht tot twaalf uur stonden de deuren van de kerk wijd open. Honderden kaarsen en spotlights zorgden voor een bijzondere sfeer, nog versterkt door een muziekprogramma dat de hele avond duurde. ‘Ik kom bijna nooit in de kerk, maar dit vind ik een geweldig initiatief’, aldus Gwen Nijhuis (17) uit Almelo. Samen met haar vriendinnen steekt ze een kaarsje  op. ‘Voor de vluchtelingen: als we als samenleving dat probleem op willen lossen is er heel veel geloof en liefde nodig.’

foto_CandleNight_02